Samsun Denge İlaçlama | www.dengeilaclama.com
• Hamam Böcekleri
• Karıncalar
• Örümcekler
• Uçan Haşereler
• Sokan / Isıran Haşereler
• Arasıra İstila Edenler
• Kemirgenler
Örümcekler « geri
Karadul Örümceği
Karadul Örümceği
Özellikleri
Boy: En fazla 2 cm, karın çapı 1 cm. 
Renk: Parlak siyah, bazen kahverengi tonları 
Karınlarının alt bölgesinde bulunan kırmızı leke genelde bir kum saati şeklindedir. Isırdığında çok acı veriyor olması ve etkisinin birkaç gün sürmesi sebebiyle, insanlar arasında korkulan bir örümcek türüdür. Bu ısırıklar öldürücü olmamakla birlikte, küçük çocuklar ve yaşlılar için risk teşkil etmektedir.
Davranışları
Kara dul örümcekleri, yere yakın seviyelerde, belirli bir şekli olmayan yapı iskelesi tipinde ağlar kurarlar. Ağları, kerste yığınları altı, kutuların arası gibi korunaklı yerlerde görülür. Yüksek bir noktadan belirli mesafeye ağ şeridi atıp, bu şekilde yeni noktalara sıçrayabilir. Bu sebeple, binalarda görülürler ancak kısa sürede ölürler. Avlayabildikleri her tür böceği yerler. Dişileri genellikle erkeklerini yerler.
Yaşam Alanları
Isırma vakalarına, açıkta duran bir eşyayı kaldırırken veya bir terliği giyerken, altında saklanan kara dul örümceğiyle temas edilmesinde rastlanır. Ağlarını kuytu ve korumalı yerlerde kurup, bu noktalardaki böcekleri avlamaya çalışırlar. Bu alanlar garaj veya dış alanlarda gelişigüzel yerleştirilmiş tüm malzemelerin altlarıdır.
Mücadele İpuçları
- Dış alanda, garajlarda, bodrumlarda ve depolarda uzun süredir yerinden oynatılmamış malzemeleri taşırken, ısırılma riskine karşı eldiven giyilmelidir. 
-Örümcek gözle görülmese de, ağlara çıplak elle müdahale edilmemelidir. 
- Mücadele  profesyonel bir firma yardımıyla yapılmalıdır. Sayıca fazla olduklarında vakumlanmaları gerekir.
Kahverengi İnziva Örümceği
Kahverengi İnziva Örümceği
Özellikleri
Boy: En fazla 1,50 cm, ayaklarıyla birlikte çapı 4 cm. 
Renk: Açık kahverengi 
En belirleyici özellikleri kafalarının ön kısmında üç çift olarak sıralanmış altı göz ve kafalarının arka kısmındaki keman şeklindeki izdir. Bu şekil sebebiyle keman örümceği ‘violin’ olarak da adlandırılırlar.
Davranışları
Birçok örümcek gibi, kendini müdafaa etmek dışında insan ısırma alışkanlıkları yoktur. Maalesef ısırdıklarında, oldukça çirkin ve ülsere dönüşebilecek açık bir yaraya sebep olurlar. Eğer pansuman yapılmazsa ve bir doktor kontrolü olmazsa, bu ısırıklar enfeksiyon kapabilir ve doku nekrozu oluşabilir.
Yaşam Alanları
İç ve dış alanlardaki tüm köşeler kahverengi inziva örümcekleri için ağ kurma noktalarıdır. Garaj, ara bölme, bodrum gibi yerlerde daha fazla böcek yaşayabildiğinden ağlarını genelde buralara kurarlar.
Mücadele İpuçları
Bu cins örümcekle karşılaşılan evlerde, ortada mümkün olduğunca eşya, giyecek, ayakkabı bırakılmaması; ayakkabıların sallanmadan giyilmemesi; yatakların duvar ve perdelere bitişik olmaması; uzanmadan önce yatakların kontrol edilmesi gereklidir.
Evcil Örümcek
Evcil Örümcek
Özellikleri
Boy: En fazla 2,50 cm, ayaklarıyla birlikte çapı 5 cm 
Renk: Kahverengimsi gri ve üzerinde şekiller
Davranışları
Evcil örümcekler, düz ancak bir ucu huni şeklinde bir ağ örerler. Dişiler hayatlarının büyük kısmını ağda geçirirken, erkek ve yavrular daha uygun ağ noktaları aramak için gezinirler ve kapalı mekanlarda görülenler bunlardır. Isırmaları tehlike arzetmez
Yaşam Alanları
Bu cins örümcekler, ağlarını yarık çatlak yerlere yaparlar. Bu yolla, huni şeklindeki ucu inzivaya çekilme amacıyla yarığın içine yaparlar. Bu ağlar bodrum, garaj gibi yerlerde ve dış alanda bitkilerin üzerinde görülürler.
Mücadele İpuçları
En önemli mücadele yolu ağlarını bulmak, tahrip etmek ve yarık çatlak içerisine kimyasal uygulama yaparak örümceğin öldüğünden emin olmaktır. Yeni örümcek girişini önleyebilmek için, bina çevresinde yoğun bitki örtüsü oluşmasını engellemek, dış alandaki yarık çatlakları kapatmak, tavan aralarını izole etmek, tesisat girişlerini tecrit etmek gerekir. Sayıca fazlalaştıklarında profesyonel hizmet alınması ve gerekli uygulamaların yapılması faydalı olacaktır.
Tarantula
Tarantula
Özellikleri
Boy: En büyük örümcek türü, 6,0 - 6,50 cm. ayaklarıyla birlikte çapı 10 cm 
Renk: Kahverengi ve çok tüylü
Davranışları
Tarantulalar pasif avcılardır. Yuvalarının yakınından geçen diğer böcek ve örümcekleri avlayarak beslenirler. Yalnız geceleri yuvaları dışında görülürler. Ancak yaz sonu ve sonbaharda, erkek tarantulalar çiftleşecek dişi bulabilmek için yuvalarından çok uzaklara gidebilir ve rastlantı sonucu garaj, bodrum gibi kapalı mekanlara girebilirler.
Yaşam Alanları
Toprak içerisinde veya yerde duran malzemelerin altında yuvalanırlar.
Mücadele İpuçları
Büyük boylarına rağmen, tarantulalar tehlikeli değillerdir ve yavaş hareket ederler. Karşılaşıldığında, vücutları bir fırça veya sopa yardımıyla yönlendirilip bir kutu içerisine alınabilir ve evden uzak bir noktaya bırakılabilirler.
Zıplayan Örümcek
Zıplayan Örümcek
Özellikleri
Boy: 1 cm. 
Renk: Siyah veya gri. 
Bazıları parlak renkli veya parlak renk lekeli Bu örümcekler yoğun tüyle kaplıdır.
Davranışları
Gündüzleri aktif olmaları sebebiyle, evlerin çevresinde en sık görülen örümcek türüdür. İri ve güçlü yapıları, hızlı hareketleri ve başarılı zıplayışlarıyla tanınırlar. Çok geniş iki göze sahip olup, bundan avlarının yerini tespit etmede faydalanırlar.
Yaşam Alanları
Bu örümcekler dış alanda bitki yaprakları arasında, çit, duvar, teras gibi yerlerde yaşar ve av ararlar. Ender olarak evlere girerler.
Mücadele İpuçları
Tehlikeli olmayan bu örümcekler bir ev zararlısı olarak kabul edilmezler. Kapalı alanda karşılaşılanlar çekinmeden yakalanıp dış alana atılabilirler.
Hizmetlerimiz
Hizmetlerimiz
Haşere İlaçlama
Kemirgen İlaçlama
Dezenfeksiyon
Tarihi Eser İlaçlaması
Haşere Mücadele İlaçları
Açık Alan İlaçlamaları
detaylı incele
Hizmetlerimiz
Zararlı Haşereler
Zararlı Haşereler
Hamam Böcekleri
Karıncalar
Örümcekler
Uçan Haşereler
Sokan / Isıran Haşereler
Arasıra İstila Edenler
detaylı incele
Zararlı Haşereler
Sertifikalarımız
Sertifikalarımız
Biyosidal Ürün Uygulama ve Dezenfeksiyon İzin Belgesi
Mesul Müdürlük Belgesi
Ziraat Mühendisi Diploması
Tarım Danışmanı Sertifikası
Yeterlilik Belgesi
İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi
detaylı incele
Sertifikalarımız
Neden Denge İlaçlama ?
Neden Denge İlaçlama ?
Haşere mücadelesi konusunda hizmet veren firmamız, müşterilerimizin haşere problemlerini ortadan kaldıracak gerekli tecrübe ve donanıma sahip bir ilaçlama firmasıdır.
detaylı incele
Neden Denge İlaçlama ?
Samsun Denge İlaçlana | Qr Code
Adres : Denizevleri Mah. 212. Sok. Benek Ap.No.12/A Atakum / SAMSUN
Telefon : +90 (362) 437 70 62
Gsm : +90 (555) 992 51 07
E-Posta : [email protected]
Kroki ve iletişim formu için tıklayınız
Samsun Denge İlaçlama
Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Sertifikalarımız | İletişim
Web sitemizde bulunan tüm görseller, bilgi ve belge tarafımıza ait olup izinsiz kullanımı halinde haklarımız Fikri ve Sınai Mülkiyet haklarımız çerçevesinde saklıdır. Web tasarımının özgün olan ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında değerlendirilecek olan tasarım hakları tasarımcı firmaya aittir.
KA İnternet Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.